top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

Hollanda'nın En Uzun Ahşap Kulesi


Amsterdam'da İnşa Edilecek Hollanda'nın En Uzun Ahşap Kulesi

Amsterdam Belediyesi, Lingotto, Nicole Maarsen ve ARUP ile Team V Architectuur'u Amstel Nehri boyunca yer alan ve Hollanda'nın en uzun ahşap çerçeveli binası olacak olan 73 metrelikbir konut kulesi HAUT'u tasarlamak üzere Lingotto, Nicole Maarsen ve ARUP ile Team V Architectuur'u seçti. ,

İnşaatın 2017 yılının ikinci yarısında başlaması beklenen HAUT, artan kereste mimarisi eğiliminin uzun boylu bina tasarımına bir başka örneğidir.

Projenin adı, 'Haute Couture', 55 daire biriminin özel tasarımından geliyor. 21 katlı bina, alıcılara daire büyüklüğü, kat sayısı, yerleşim düzeni, çift katlı yüksekliğin konumlandırılması ve açık hava giriş kapıları ve balkon seçenekleri sunacak. İç yüzeyler, kulenin benzersiz yapısını yansıtan ahşap kaplamalı, düzensiz konsol balkon kompozisyonu cephede görsel bir ilgi uyandırıyor. Birimlerdeki büyük pencereler, nehir ve civardaki mahalle manzaralıdır.

HAUT'un konstrüksiyonu için sürdürülebilir nitelikleri nedeniyle AHŞAP seçildi: CLT lamine parçalara üç milyon kilodan fazla karbon dioksit depolanacak.

Kule, Amstelkwartier'in yeni yerleşim bölgesi olan alışveriş ve küçük iş alanları ile birlikte yaklaşık 4.000 yerleşim birimi içeren kalkınma planının bir parçası.





103 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page