top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

Amiral Gemisi Gökyüzü Merkezi














AL_A, HASSELL + PLP, batı Londra'da amiral gemisi gökyüzü merkezi işyerini tamamladı

AL_A, HASSELL ve PLP mimarilerini içeren bir işbirlikçi ekip, İngiliz medya şirketi için amiral gemisi olan bir "iş merkezi" olan "gökyüzü merkezi" ni tamamladı. Yeni bina, gökyüzünün batı loncası osterley'deki 13 hektarlık merkezin kalbinde yer almaktadır. Tesis, 3.500 çalışanı barındırıyor ve esneklik, açıklık ve erişim kolaylığı sağlamak için tasarlanmış olup, hem insanların hem de fikirlerin akışını teşvik etmektedir.

.Toplam 37.000 metrekarelik bir alana sahip olan bina, çok çeşitli yerinde olanaklara sahiptir. Program İngiltere'nin ilk tamamen nakitsiz süpermarketini, altı yemek yeme mekânını ve 200 kişilik 4K sinemayı içeriyor.

2011'de AL_A'dan kampus için stratejik bir vizyon ve tüm karargah için bir master plan hazırlaması istenmiştir. Sitenin merkezi olan 'gökyüzü merkezi', yüksek derecede görsel bağlantı oluşturan derin zemin plakaları içerisinde doğal olarak aydınlatılmış üst üste binen boşlukların çevresinde oluşan geniş ve alçaktan geniş ve geniş bir yapıdadır. Proje, işletmenin kurumsal ve yaratıcı yönlerini tek bir çatı altında toplamayı hedeflemektedir.

Yaratıcı, teknik, üretim ve kurumsal arasındaki geleneksel ayrımların yıkıldığı "mahalleler" kümelerinde bir dizi açık ve esnek alanlar tasarlanmıştır. Bu mahalleler, küçük mutfaklar, toplantı masaları ve rahat oturma alanları içeren varış alanlarında "ev bölgeleri" tarafından desteklenerek geniş bir alana samimi, insan ölçeği getiriyor.

Üç katlı binanın zemin katının tamamı boyunca uzanan 100 metre uzunluğundaki bir caddenin üzerinde üç kat yüksekliğinde merkezi bir atriyum bulunur. Çatı pencereleri ile karakterize edilen çatı, doğal aydınlatmayı en üst düzeye çıkaracak şekilde tasarlanmıştır. Bu, ön cephe camına olan ihtiyacı ve suni aydınlatmaya olan ihtiyacı azaltır. Dışarıdan, bina eloksallı alüminyum kaplıdır.


26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page